Αναγκαιότητα Ενότητας και Ισχύος για την Πατρίδα στην Εορτή της Θεσσαλονίκης

«Είναι χρέος μας να αναλογιστούμε πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη δοξολογία στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Σήμερα γιορτάζουμε τον Πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Δημήτριο, και τιμούμε την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον λαό μας από όλες τις δύσκολες επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τις ευχές του, τονίζοντας πως οι αγώνες των προγόνων πρέπει να μας καθοδηγούν στην οικοδόμηση του μέλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ελλάδας και της Ευρώπης» σημείωσε.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχολίασε τη σημασία της ημέρας, αναφέροντας πως γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο και τιμούμε τους ήρωες που μας έδωσαν ελευθερία, απαιτώντας ενότητα και αποφασιστικότητα για την ενίσχυση της παρουσίας μας απέναντι στις προκλήσεις.

Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε πως οι εορτές αυτές μας καλούν να σκεφτούμε τις ευθύνες μας για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη. «Σήμερα, που ο πόλεμος απειλεί τη ζωή και την ειρήνη, έχουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες» τόνισε.

Η δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη διεκδικεί δυναμικά την επόμενη ημέρα και θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει ένα λαμπρό μέλλον, αντίστοιχο με το ένδοξο παρελθόν της.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε την ανάγκη για βελτίωση της χώρας, κάνοντας έκκληση για την ανάπτυξη έργων που έχουν καθυστερήσει, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στην πόλη.

Ο πρόεδρος της “Νίκης” Δημήτρης Νατσιός επισήμανε τη σπουδαιότητα της ημέρας για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αναφέροντας ότι η θυσία των προγόνων μας πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας.

Πηγή: naftemporiki.gr