Ανάγκη για Διαφάνεια και Αξιοπρέπεια στα Αστυνομικά Τμήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία της ενημέρωσης, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις για το πώς ο συνάνθρωπός μας εξέπνευσε εκείνη την ημέρα. Υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και ευχήθηκε να γίνει γρήγορα η έρευνα που διεξάγεται.

Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του, αναφέροντας την ανάγκη ανασυγκρότησης της αστυνομίας ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και αρχών. Τόνισε ότι σε μια σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να γίνεται σεβαστή η ζωή είτε πρόκειται για μετανάστη είτε για Έλληνα πολίτη. Αναφέρθηκε επίσης στην ακαταλληλότητα ενός ατόμου να βρίσκεται μόνο του σε κρατητήριο και να χάνει τη ζωή του μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

«Δε μπορούμε να δεχόμαστε ότι υπάρχει έλλειψη διαφάνειας και έλεγχου στα αστυνομικά τμήματα», πρόσθεσε. Η ασφάλεια είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, όπως συνέχισε, και είναι θεμελιώδες να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των αστυνομικών αρχών για τη βελτίωση της κοινωνικής ασφάλειας.

Πηγή: naftemporiki.gr