Αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου με Σύσταση Ομάδας Εργασίας υπό την Προεδρία του Απόστολου Γεωργιάδη

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας με στόχο την αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου. Η ομάδα θα έχει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή και περιλαμβάνει έμπειρους νομικούς και ακαδημαϊκούς.

Πρόεδρος της ομάδας εργασίας ορίστηκε ο επίτιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος Απόστολος Γεωργιάδης. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας περιλαμβάνουν δέκα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά πρόσωπα, που προέρχονται από τον δικαστικό και νομικό τομέα.

Μεταξύ των τακτικών μελών, αναφέρονται η Μαρουλιώ Δαβίου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, με αναπληρώτριά της την Ευαγγελία Στεργίου, αρεοπαγίτη. Άλλοι συμμετέχοντες είναι ο Παναγιώτης Καρακωνσταντής, εφέτης Αθηνών, ο οποίος έχει αναπληρωτή τον Σωτήριο Τσουβαλά, καθώς και η Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, συμμετέχουν οι Αντώνιος Καραμπατζός και Γεώργιος Λέκκας, καθηγητές Αστικού Δικαίου, καθώς και η Ελένη Ζερβογιάννη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη σύνθεση της ομάδας περιλαμβάνονται επίσης οι Σωτήριος Κοτρώνης και Γεώργιος-Αλέξανδρος Γεωργιάδης, επίκουροι καθηγητές Αστικού Δικαίου, και ο Αθανάσιος Ζούπας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Τέλος, συμμετέχει η Ελένη Κοντογεώργου, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, με αναπληρώτρια της την Χριστίνα Μάνδρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Πηγή: naftemporiki.gr