Ανασκόπηση Κυβερνητικού Έργου Κυριάκου Μητσοτάκη με Έμφαση σε Επενδύσεις και Υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη χώρα, όπως η επιστολική ψήφος και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η ομογένεια εξέφρασε τη χαρά της για την πρώτη δυνατότητα ψήφου μέσω της επιστολικής διαδικασίας στις Ευρωεκλογές και επιθυμεί να τη διατηρήσει και για τις εθνικές εκλογές. Επιπλέον, εκφράζει την πεποίθησή του πως κανένα κόμμα δεν θα αρνηθεί να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, δεδομένου ότι απαιτούνται 200 ψήφοι στο Κοινοβούλιο.

Σημαντική πριν την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη ήταν η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, η 6η μέσα σε ένα χρόνο. Αν και συμφωνήθηκε η συνεργασία σε μεταναστευτικά θέματα, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται την αναγνώριση του ψευδοκράτους ούτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η τρέχουσα κυβερνητική δραστηριότητα περιλαμβάνει νομοσχέδια που στοχεύουν στην ενίσχυση της Υγείας, με την εφαρμογή του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού, ο οποίος θα υποστηρίξει την στηριγμένη παροχή υπηρεσιών υγείας. Οι εργαζόμενοι που αποκτούν σύνταξη αναπηρίας θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους δίχως να διακόπτεται η παροχή της σύνταξης. Θα δημιουργηθούν επίσης νέα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας και θα θεσπιστεί ο Προσωπικός Παιδίατρος.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης εγκρίθηκε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ η χρηματοδότηση του έργου για το «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης» έχει ήδη περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτές οι διασυνδέσεις προωθούν την πράσινη μετάβαση και ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή.

Η κυβέρνηση επιδιώκει τη βελτίωση των Δήμων και Περιφερειών, με δυνατότητα ρύθμισης χρεών και πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, κάτι που ενισχύει τη διαφάνεια. Επιπλέον, επισημαίνεται η εφαρμογή των κανόνων για την αποδοχή πληρωμών μέσω POS από επαγγελματίες ταξί, με τα σχετικά πρόστιμα για την παραβίαση των ρυθμίσεων.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο των G7 των Υπουργών Πολιτισμού αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της χώρας στη βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της κληρονομιάς. Κλείνοντας, ο Μητσοτάκης ανανεώνει το ραντεβού με τους πολίτες για τον επόμενο απολογισμό της κυβερνητικής δράσης.

Πηγή: naftemporiki.gr