Αντίκτυποι και Προβληματισμοί για την Εσωκομματική Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την επιβολή αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η στάση του πρώην προέδρου περιλαμβάνει μια σειρά αδιανόητων ενέργειες, όπως η αποστολή εξωδίκων με την απειλή εισαγγελικών αρχών. Υπογράμμισε πως ο Κασσελάκης δήλωσε ότι «το παίρνει πίσω» αναφορικά με τις απειλές του, παρόλα αυτά ιδεολογικά τις δικαιολόγησε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι η υποψηφιότητα οποιουδήποτε που επιχειρεί να κατηγορήσει το κόμμα για διαπλοκή και εκτροπές, εν μέσω τέτοιων εντάσεων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τόνισε τις δημοκρατικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη προστασίας τους από υπονομευτικές πρακτικές, οι οποίες θίγουν την ενότητα και λειτουργία του κόμματος.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίτευξη απαρτίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, κάνοντας λόγο για υπονόμευση των δημοκρατικών διαδικασιών. Χαρακτήρισε τις ενέργειές τους ως στρατηγικές αδιανόητες και δήλωσε πως αυτές δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στον Αριστερό και δημοκρατικό χώρο.

Ο Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι ανακοινώσεις και οι κινητοποιήσεις, όπως αυτές που είχε οργανώσει ο Κασσελάκης ενόψει της συνεδρίας, θυμίζουν αρένες μάχης και όχι χώρους δημοκρατικού διαλόγου. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να τελειώσει αυτός ο κατήφορος.

Πηγή: naftemporiki.gr