Αποκλεισμός Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διαδικασία εκλογής νέου προεδρίου. Σε μια έντονη συνεδρίαση, ο Κασσελάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με επισήμως υποβληθέντα αιτήματα για τη διαγραφή του από το κόμμα, καθώς και για τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε τον αποκλεισμό, επικαλούμενος την απειλή με εξώδικο που είχε απευθύνει ο πρώην πρόεδρος, καθώς και τις δημόσιες αναφορές του για «εκτροπή», «κουκούλες» και «διαπλοκή» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Κασσελάκης δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, κάνοντας σαφές ότι η υποψηφιότητά του σε αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

Στην ίδια γραμμή, ο Θύμιος Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση διαγραφής, αναφέροντας 19 λόγους που την δικαιολογούν, περιλαμβάνοντας την απειλή εξωδίκου και τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου. Ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε επίσης την απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από ένταση, και σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και προσπαθήσεις υποστηρικτών του Κασσελάκη να εμποδίσουν τη διαδικασία. Οι φωνές διαμαρτυρίας από τους υποστηρικτές του δημιούργησαν κλίμα πολέμου, καθιστώντας σαφές ότι οι παραδόσεις και οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν έγιναν σεβαστές.

Γνωστοί είναι και οι καβγάδες που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι οποίοι αφορούσαν και προσωπικές προσβολές μεταξύ μελών του κόμματος, κάτι που αποδεικνύει τη βαθιά διαίρεση και την κρίση που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr