Δέσμευση για ένα Ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας και Σημασία της Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί τη Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου», στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούνται κάθε Οκτώβριο για την προώθηση της πρόληψης και της ενημέρωσης των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμβολή της αείμνηστης Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, που είχε ασχοληθεί intensively με αυτό το θέμα.

«Η πρόληψη σώζει χιλιάδες ζωές — προτεραιότητα η ενημέρωση», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία ενημέρωσης από τα σχολικά χρόνια. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κέντρο μαστού παίζει κρίσιμο ρόλο, με 16.000 – 18.000 επισκέψεις ετησίως, και αναγνώρισε τις φιλοτιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη». Ανέφερε την ανάγκη για έναν οργανωμένο σχέδιο που θα οδηγήσει στην ανάταξη και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υπογράμμισε ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα παραμένει πίσω στο θέμα της πρόληψης.

«Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τρία χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά», επεσήμανε, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία των προσπαθειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη των γυναικών και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Πηγή: naftemporiki.gr