Διαμάχες και Δυναμική Υποψηφιοτήτων για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ ο Παύλος Πολάκης επισκέφθηκε την Κουμουνδούρου για να καταθέσει την υποψηφιότητά του, ο Σωκράτης Φάμελλος προαναγγέλλει ένα σχέδιο επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσελκύσουν απογοητευμένους ψηφοφόρους. Ο κ. Φάμελλος, δηλώνοντας την υποστήριξή του από τη πτέρυγα των “87” και τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε την πρόθεσή του να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σοβαρή και αξιόπιστη κατεύθυνση, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αξίες της προοδευτικής παράταξης.

Ο Παύλος Πολάκης, από την άλλη, ζήτησε από τους υπόλοιπους υποψήφιους να ακολουθήσουν τη διαδικασία της κατάθεσης υποψηφιότητας με τις απαιτούμενες υπογραφές. Εκφράζοντας την επιθυμία να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ισχυρής αντιπολίτευσης και παρουσίασε την ανάγκη εφαρμογής ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο Στέφανος Κασσελάκης, που ξεκίνησε περιοδείες στην Τρίπολη, διατυπώνει αόριστα την παρουσία του, αφήνοντας ανοιχτό τον ορίζοντα της πολιτικής του στρατηγικής. Στην κοινότητα του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν φήμες ότι μπορεί να ζητήσει την ακύρωση της Κεντρικής Επιτροπής στη συνάντηση του κόμματος, διατηρώντας ωστόσο την εκλογική διαδικασία. Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον και δυνητικούς κινδύνους διάσπασης.

Το βασικό ερώτημα που εγείρεται αφορά την ικανότητα του Σωκράτη Φάμελλου να ανατρέψει το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη. Ενώ τα ποσοστά του κ. Κασσελάκη δείχνουν πτωτική τάση, η επικοινωνιακή του ικανότητα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ισχυρότερα ατού του. Σημαντικότερο είναι αν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπιστευτούν την πρόταση του Κασσελάκη για ένα νέο αρχηγοκεντρικό μοντέλο ή θα προτιμήσουν την περισσότερο συλλογική προσέγγιση του Φάμελλου, ώστε να αποκτήσει ζωντάνια η παράταξη.

Πηγή: naftemporiki.gr