Διεθνής Διάκριση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Συμβολή του στην Παγκόσμια Πολιτική

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε χθες το Βραβείο Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Atlantic Council από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Άλμπερτ Μπουρλά. Η βράβευση αυτή ανήκει σε μια σειρά διακρίσεων που απονέμει το Atlantic Council σε επιλεγμένες προσωπικότητες. Μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τιμήθηκαν επίσης η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και η Κορεάτισσα παραγωγός ταινιών Μίκι Λι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες όπως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ο οποίος βράβευσε την Ιταλή πρωθυπουργό. Ο κ. Μπουρλά χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως «έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας» και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη διάκριση αυτή.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον δρ. Μπουρλά για την εισαγωγή του και επισήμανε ότι το βραβείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους. Αναφέρθηκε στην καλή διακυβέρνηση από το πολιτικό κέντρο και τόνισε τη σημασία της ισχυρής άμυνας και της κοινωνικής ευθύνης, ενώ παρέχει δημόσια αγαθά.

«Οι δυσαρέσκειες των ανθρώπων που ψηφίζουν τους λαϊκιστές είναι απολύτως πραγματικές… Είναι ευθύνη μας ως ηγέτες να βρίσκουμε λύσεις και θα κριθούμε από το πόσο βελτιώσαμε τις ζωές των πολιτών μας,» ανέφερε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κυβερνητικής υπευθυνότητας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια φράση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που δηλώνει ότι συχνά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην επανεκλογή αν κάνουμε το σωστό. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι επανεκλέχθηκε κάνοντας το σωστό, κάτι που επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό.

Πηγή: naftemporiki.gr