Δημοσκοπήσεις ενόψει εσωκομματικών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δείχνουν διχασμό και αμφίρροπες μάχες

Καθόλου εύκολη δεν είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προσεχών εσωκομματικών εκλογών. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic δείχνει ότι 7 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως υπάρχει πιθανότητα διάσπασης του κόμματος αν ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί στην προεδρία. Τα ποσοστά υποστήριξης για τους Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη είναι σημαντικά χαμηλότερα, φτάνοντας το 2% και το 6% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στη δημοσκόπηση καταδεικνύεται έντονος διχασμός στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επανεκλογή του Κασσελάκη. Απέναντι στο ερώτημα αν επιθυμούν την επαναφορά του, το 48% της κοινής γνώμης τάσσεται κατά της επανεκλογής του, ενώ ένα 30% υποστηρίζει την επανεκλογή του. Όμως, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση είναι πιο ισόπαλη, με το 42% να επιθυμεί την επανεκλογή του και το ίδιο ποσοστό να είναι υπέρ της απομάκρυνσής του.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 38%, με 9 μονάδες διαφορά από τον Σωκράτη Φάμελλο που ακολουθεί με 29%. Ο Παύλος Πολάκης στην τρίτη θέση σημειώνει 14%, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος φτάνει το 3%.

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση δείχνει διαφορετική. Σχεδόν 8 στους 10 ψηφοφόρους του θεωρούν ότι το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο μετά την εκλογή νέου προέδρου. Ωστόσο, υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ σημαντική επιθυμία για αλλαγή ηγεσίας, καθώς το 64% του συνόλου της κοινής γνώμης προτιμά την εκλογή νέου προσώπου αντί για επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 31%.

Η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εξίσου έντονη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα να βρίσκονται σε σχεδόν ισοπαλία (29,4% και 29,6% αντίστοιχα). Τον τρίτο χώρο καταλαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2%, ενώ ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται μεταξύ 2,7% και 12,6%.

Πηγή: naftemporiki.gr