Ενδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας και κοινωνικές πολιτικές στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξήρε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την ενωτική. Όταν ρωτήθηκε για την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο Μαρινάκης ανέφερε ότι οι αποχές αυτές ήταν προσωπικές αποφάσεις και δεν προτίθεται να σχολιάσει τις προτιμήσεις των πρώην ηγετικών στελεχών.

Αναφερόμενος στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι κάθε εσωκομματική διαδικασία είναι θετική και αναγκαία για το πολιτικό σύστημα, επισημαίνοντας την ελπίδα του να δει την ανάπτυξη μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανακοίνωσε επίσης τη συζήτηση και ψήφο του σχεδίου νόμου που θα κριθεί στην ολομέλεια της Βουλής, το οποίο επιδιώκει να βελτιώσει τη λειτουργία των δήμων και περιφερειών, καθώς και τη διαδικασία των συνοριακών σταθμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε την ενίσχυση των ποινών για αυθαίρετες χρήσεις κοινών χώρων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελεύθερης διέλευσης των πεζών, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών μέτρων για την προστασία των οδεύσεων τυφλών.

Σύμφωνα με τον Μαρινάκη, η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά μείωσης των κόκκινων δανείων, με τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings να καταγράφει πτώση του ποσοστού τους στο 3,4%. Επιπλέον, έχει υπάρξει θετική εξέλιξη με την υιοθέτηση αυστηρών κανόνων για τη λειτουργία και τη συμπεριφορά των funds και servicers, με το κράτος να καλύπτει ευάλωτους πολίτες μέσω ενός ενισχυμένου εξωδικαστικού μηχανισμού.

Κλείνοντας την ενημέρωση, ανέφερε ότι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ.

Πηγή: naftemporiki.gr