Ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αργεντινής στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με την Αργεντινή ομόλογό του, Ντιάνα Μοντίνο, στο πλαίσιο της 79ης Συνόδου της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που το 2024 γιορτάζουν 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε τη σημασία της ελληνικής κοινότητας στην Αργεντινή, η οποία αριθμεί περίπου 50.000 μέλη και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Νότια Αμερική, λειτουργώντας ως ισχυρός συνδετικός κρίκος. Στις συζητήσεις τους, έγινε λόγος για την ήδη στενή συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση αυτής της σχέσης.

Επιπλέον, οι δύο υπουργοί αναγνώρισαν τη σημασία ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Mercosur, εστιάζοντας στις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και των επενδύσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τη βούληση της Αθήνας να διατηρήσει ανοικτή επικοινωνία με την Αργεντινή και να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τις χώρες του Mercosur και ευρύτερα της Λατινικής Αμερικής.

Τέλος, ευχαρίστησε την ομόλογό του για την υποστήριξή της στην εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: naftemporiki.gr