Ενότητα και Συμμετοχή για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα για συμμετοχή απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Τόνισε τη σημασία της ενότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αγκαλιάζω τους πάντες, δεν υπάρχει 80%-20% ή 70%-30%. Υπάρχει 100% ενότητα. Την Κυριακή οι ψηφοφόροι θα μας κρίνουν και θα επιλέξουν». Υπογράμμισε ότι όλοι θα έχουν ενεργό ρόλο στο κόμμα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αναδιάρθρωση της παράταξης.

Αναφερόμενος στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Μπροστά μας ανοίγεται μία νέα εποχή και πρέπει να σκεφτούμε όλοι ώριμα, συντεταγμένα και στρατηγικά. Καταφέραμε να βγάλουμε το δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης που ήταν να φύγουμε από τις συμπληγάδες». Επισήμανε ότι το σημαντικότερο στοίχημα είναι η κοινωνική αξιοπιστία, υπογραμμίζοντας, «όσο πιο αξιόπιστοι είμαστε, τόσο γρηγορότερα θα φύγει η Νέα Δημοκρατία που βυθίζεται στην αναξιοπιστία».

Ο κ. Ανδρουλάκης προχώρησε σε αποτίμηση του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, σημειώνοντας ότι η εκλογική επιλογή του κόσμου δείχνει την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως αυτόνομου πόλου. Ανέφερε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι συνέχειας αλλά και διορθωτικές και τόνισε την ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις σε δύο τομείς: την Αυτοδιοίκηση και τα θέματα των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προγραμματίζει, είπε: «Πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα και να δημιουργήσουμε συνθήκες πολιτικής συζήτησης για το πρόγραμμά μας». Αυτή η διαδικασία ενδέχεται να καταλήξει σε ένα πολιτικό και οργανωτικό συνέδριο, κατά το οποίο θα εξεταστεί η πολιτική επάρκεια και η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι η υψηλή συμμετοχή θα προσφέρει περαιτέρω δύναμη στο κόμμα. «Τους καλώ όλους. Η μεγάλη συμμετοχή θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά και ακόμη μεγαλύτερη δύναμη», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο μπορούν να ψηφίσουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Πηγή: naftemporiki.gr