Ενταση και αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικρατούσε εντός και εκτός της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω της πλειοψηφίας που δεν παραχώρησε το λόγο στην Θεοδώρα Τζάκρη. Αυτή η τελευταία είχε προγενέστερα αρνηθεί να εγγραφεί και να παραλάβει το καρτελάκι της, με συνέπεια να θεωρείται απόντας στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με πηγές του προεδρείου, υπήρξαν προσπάθειες να διασπαστεί η πλειοψηφία, που δεν ευοδώθηκαν, και αναφέρθηκε ότι στα μέλη δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο για την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης στην ομιλία του φάνηκε να αναφέρεται στον Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι «με φρου-φρου και αρώματα» δεν μπορεί να γίνεται πολιτική. Με καθυστέρηση 2,5 ωρών τελικά ξεκίνησε η διαδικασία, καθώς τα μέλη που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους, προσπαθώντας να «μπλοκάρουν» τη συνεδρίαση.

Την ίδια στιγμή, εξωτερικά της αίθουσας οι υποστηρικτές του Κασσελάκη διαμαρτύρονταν έντονα, ενώ υπήρξαν και διαπληκτισμοί με μέλη της αντίπαλης πτέρυγας. Ένα ακόμη επεισόδιο έντασης σημειώθηκε μεταξύ συνεργάτη του Παύλου Πολάκη και του Λεωνίδα Μπεχράκη, με αναφορές που προκάλεσαν αντεγκλήσεις.

Η κ. Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προσκάλεσε την κ. Τζάκρη να κατεβεί και να παραλάβει το καρτελάκι της, έτσι ώστε να θεωρηθεί παρούσα και να ενισχύσει την πλειοψηφία. Στο μεταξύ, από την πλευρά του Κασσελάκη, αναφέρθηκε ότι η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε την λήψη παρουσιών σύμφωνα με τον ονομαστικό κατάλογο που είχε ζητήσει η Τζάκρη.

Τελικά, μετά από καθυστέρηση και με την άφιξη μελών της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, κατά την οποία θα κατατεθεί πρόταση αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία, λόγω προηγούμενων δηλώσεών του σχετικά με τη «διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ» και τις αποδοκιμασίες του προς τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Πηγή: naftemporiki.gr