Επαναστατώντας το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη συμμετοχή και την κοινωνική διαβούλευση

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και τους φορείς, επιτρέποντας στα συλλογικά κινήματα να έχουν λόγο και ρόλο», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης. Σημείωσε την ανάγκη για ζωντανές συζητήσεις και διεξαγωγή διαλόγων εντός και εκτός των οργάνων του κόμματος.

Αναλύοντας το προφίλ διακυβέρνησης, ο κ. Κατρίνης τόνισε την αναγκαιότητα του κράτους να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκμετάλλευσης των πολιτών. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω μείωσης των εξόδων, ώστε το κράτος να συνδράμει ως σύμμαχος και όχι ως εμπόδιο.

Εξέφρασε την ανησυχία του για ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια, τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων από τη χρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού στα υγειονομικά κέντρα. «Αυτά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων που θα προτείνουν λύσεις», είπε.

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης της πατριωτικής ατζέντας του ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας τις φιλοσοφίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπογράμμισε ότι το Κίνημα πρέπει να ανακτήσει το χαμένο του προφίλ και να προστατεύσει τον εαυτό του από πιθανούς κινδύνους πατριδοκαπηλίας.

Τέλος, ανέφερε την κατηγορηματική του αντίθεση στη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων κατά τις εσωκομματικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι αυτές αλλοιώνουν την εκλογική διαδικασία και διαμορφώνουν λάθος εκτιμήσεις για φαβορί και αουτσάιντερ, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Πηγή: naftemporiki.gr