Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ και η αναμέτρηση για την ηγεσία

Στην πρόθεση ψήφου των μελών του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατατάσσεται πρώτος, με ποσοστό 32,2%. Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 30,7%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκονται κοντά, με 15% και 15,2% αντίστοιχα. Στο γενικό πληθυσμό, ο Ανδρουλάκης προηγείται οριακά του Δούκα, με ποσοστά 26,5% και 25,8%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ερώτηση σχετικά με το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο «κανένας» λαμβάνει 41,3%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χάρης Δούκας με 14,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθούν με 11,5% και 11,4% αντίστοιχα. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης εμφανίζεται πρώτος με 25,3%, ακολουθούμενος από τον Δούκα με 21,4% και την Διαμαντοπούλου με 15,7%.

Η δημοφιλία των υποψήφιων προέδρων δείχνει τον Παύλο Γερουλάνο να βρίσκεται στην κορυφή με 46,8% στο σύνολο, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 71,1%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 59,9% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 57%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll για το Action24, οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι υποψήφιοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την ηγεσία. Στο πλαίσιο αυτό, η ζήτηση για ανανέωση και νέες προτάσεις είναι προφανής.

Πηγή: naftemporiki.gr