Η Δέσμευση του Σωκράτη Φάμελλου για Ενότητα και Συναίνεση στο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κατάσταση στο κόμμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που πρέπει: σοβαρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Η θέση του προέδρου δεν είναι απλώς ένα αξίωμα, αλλά μια ευθύνη, καθώς πρέπει να υπερασπιστεί πρώτος τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι επιθυμεί να συμβάλλει στην ενότητα και τη συλλογικότητα εντός του κόμματος. «Το κάλεσμά μου απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σπίτι τους, καθώς και σε όσους είναι δημιουργικοί, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες».

Η αναγκαιότητα να στηριχθούν τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» και το «Κόκκινο», ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα που έθιξε. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή τους, κάτι που απαιτεί από το κόμμα αλλά και από τα μέλη του να δώσουν προσοχή στις οργανωτικές ανάγκες», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, επισήμανε την ανάγκη για έναν ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά και συγκροτημένο και δραστήριο. «Είναι σημαντικό να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, η οποία μας κρίνει αυστηρά. Η έλλειψη ενότητας και σοβαρότητας τους τελευταίους μήνες ήταν εμφανής», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος δήλωσε την αφοσίωσή του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μίλησε για την ανάγκη να ξαναχτιστεί το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε τον χώρο των ιδεών, των αγώνων και του ήθους της Αριστεράς». «Τα λόγια περί “χουντισμού” δεν αντιστοιχούν στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr