Η Επανεμφάνιση του Παλαιού Δίπολου στην Πολιτική Σκηνή

Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με «μπαχαλοποίηση», όπως σχολίασαν στελέχη του, επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο το παλαιότερο δίπολο, όπου η ΝΔ βλέπει το ΠΑΣΟΚ ως τον κύριο αντίπαλο και το αντίστροφο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να επανακάμψει στην εξουσία, τη στιγμή που οι σύντροφοι στην Κουμουνδούρου δίνουν συνεχώς στίγματα διασπαστικής κρίσης.

Οι «υπουργοί» του Νίκου Ανδρουλάκη, που σχεδιάζουν μια σκιώδη κυβέρνηση μετά την επανεκλογή του, περιλαμβάνουν τον Παύλο Γερουλάνο στο ρόλο του τσάρου Οικονομίας και την Άννα Διαμαντοπούλου σε σημαντικό χαρτοφυλάκιο. Παράλληλα, ο Χάρης Δούκας θα εστιάζεται στις ανάγκες του Δήμου Αθηναίων, ενώ συνεργάτες του θα συμμετάσχουν σε ένα νέο άτυπο όργανο στρατηγικής του κόμματος. Άλλα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν είναι οι Στεφανία Μουρελάτου, Ανδρέας Σπυρόπουλος, καθώς και νέα μέλη όπως οι Κώστας Τσουκαλάς και Λευτέρης Καρχιμάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι Κασσελίστας προετοιμάζονται για το συνέδριο στις 8 Νοεμβρίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προγραμματίσει εκδήλωση στις 22 Οκτωβρίου για την ακρίβεια. Στην εκδήλωση αυτή αναμένονται ομιλίες από πολιτικούς και ειδικούς για την κρίση κόστους ζωής και την ελληνική οικονομία, ενώ η ομιλία του πρώην προεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μηνύματα προς τις κατευθύνσεις που να αποτυπώνουν την πολιτική του γραμμή.

Από την άλλη, η ΝΔ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του εξέφρασε τις ευχές του για την επανεκλογή του, επισημαίνοντας την επιθυμία για μια άμεση συνάντηση. Κυβερνητικοί παράγοντες αναμένουν από την Χαριλάου Τρικούπη να καταθέσει μια κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση, αποφεύγοντας τη «λογική της άρνησης». Ειδικότερα, η επικείμενη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα αποτελέσει ένα crash test για τη δυνατότητα ευρύτερης συνεννόησης σε κρίσιμα θέματα.

Στον επιχειρηματικό τομέα, ξαφνικά επανεμφανίζεται η Μπενρουμπή Α.Ε., που προχώρησε σε deal για την πώληση του 70% της στο Όμιλο Quest. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα brands IZZY και Pyrex και ελέγχεται από τις αδελφές Μπενρουμπή, που σταθερά αναλαμβάνουν τις ηγετικές τους θέσεις.

Επιπλέον, σημαντική προσοχή αποσπά η μετοχή της Attica Bank, η οποία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή «αναγέννηση» της τράπεζας, παρόμοια με αυτήν της Intrakat. Πηγή: naftemporiki.gr