Η Επόμενη Μέρα του ΠΑΣΟΚ και η Ανάγκη για Στρατηγική στην Κεντροαριστερά

Η πρώην υπουργός και ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λούκα Κατσέλη, μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τη θέση της κεντροαριστεράς σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Rush Hour του Naftemporiki TV, με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκαν, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το χθεσινό debate του ΠΑΣΟΚ ως μία θετική πρωτοβουλία, με έναν πολιτισμένο διάλογο μεταξύ έξι υποψηφίων από το ίδιο κόμμα. Ωστόσο, τόνισε ότι απουσίαζε η αναγκαία συλλογική επεξεργασία προκειμένου να προκύψει μία ενιαία γραμμή για όλα τα θέματα. Αυτή η έλλειψη συλλογικής προσέγγισης είναι ένα πρόβλημα που παρατηρείται σε όλα τα ελληνικά κόμματα σήμερα.

Η κ. Κατσέλη επίσης επισήμανε ότι οι υποψήφιοι παρουσίασαν διαφορετικές απόψεις σε κεντρικά θέματα όπως η εκπαίδευση και η μετανάστευση, χωρίς να υπάρξει εμβάθυνση στις αναλύσεις, κάτι που είναι απαραίτητο για τη συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα. Σημείωσε ότι ιδιαίτερα έλειπε η στρατηγική για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και επεσήμανε τη σημασία της ανάκτησης της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα.

Πηγή: naftemporiki.gr