Η νέα κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη και οι επιπτώσεις στην εσωκομματική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχώς ανακινεί τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με τις δράσεις του. Στη χθεσινή του παρέμβαση, που περιλάμβανε συνέντευξη στο Star, ανακοίνωσε τη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας εθελοντών με τίτλο odikosgmassyriza.gr. Καλεί τα μέλη του κόμματος να εγγραφούν εκεί, παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της πλειοψηφίας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία ότι αυτός ο παραμηχανισμός θα χρησιμεύσει ως πρόπλασμα ενός μελλοντικού κόμματος.

Στη συνέντευξή του, ο Κασσελάκης δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποδέχεται την απόφαση για την καθαίρεσή του, αν και πιστεύει ότι έπρεπε να παραμείνει στην προεδρία μέχρι το Συνέδριο. Αμφισβήτησε την απόφαση του αποκλεισμού του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία. Επιπλέον, επεσήμανε ότι 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ψήφισαν εναντίον του έχουν επαγγελματική σχέση με την Κουμουνδούρου.

Η νέα του ενέργεια αιφνιδίασε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν πρωτοφανή. Ένα στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρει ότι είναι φανερό πως ο Κασσελάκης στήνει έναν δεύτερο μηχανισμό εντός του κόμματος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Αυτή η κατάσταση έχει εντείνει τις σκέψεις για την πιθανή διαγραφή του από το κόμμα, θέμα που θα εξεταστεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Oρισμένα μέλη έχουν δηλώσει ότι αυτή η κίνηση του Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ωστόσο, η διαγραφή του εξαρτάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως είχε δείξει η προηγούμενη ψηφοφορία, είναι κατά πλειοψηφία υποστηρικτική προς αυτόν.

Εν μέσω αυτής της πίεσης, είναι αβέβαιο αν ο Κασσελάκης θα μπορέσει να παραστεί στο Συνέδριο του κόμματος. Αντίπαλοί του εκφράζουν την εκτίμηση ότι, καθώς νιώθει ότι δεν θα του επιτραπεί να είναι υποψήφιος, προβαίνει σε κινήσεις για μια «ηρωική έξοδο». Αναμένουν ότι η Πολιτική Γραμματεία μπορεί να λάβει απόφαση που να καταδικάζει την “αντικομματική συμπεριφορά” του Κασσελάκη.

Πηγή: naftemporiki.gr