Η Σημαντικότητα του Συνεδρίου για το Μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολη και απαιτεί προβληματισμό, δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία του συνεδρίου, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φάμελλος παρατήρησε ότι δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος από την εσωκομματική κρίση και ανέφερε σοβαρά λάθη σε επίπεδο ηγεσίας που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία απαξιωμένη κατάσταση.

Πρόσθεσε ότι πολλοί σύντροφοι του πρότειναν να προσφύγουν στις βάσεις του κόμματος, επ΄ ουδενί επιρρίπτοντας μομφές, καθώς εκείνη την περίοδο η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε αλλαγές στην ηγεσία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. «Δεν είχα καμία διάθεση να δημιουργηθεί ένταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», τόνισε.

Μιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει μία εναλλακτική πρόταση τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα. Δεσμεύτηκε ότι θα συναντήσει παλιούς και νέους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε περιοδείες που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος, χωρίς να περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο του προεδρεύοντα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητος στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι οι απαντήσεις στα τρέχοντα ζητήματα δεν μπορούν να δοθούν από το ΠΑΣΟΚ ή από οποιοδήποτε άλλο προοδευτικό κόμμα, και ότι η αντίσταση στον κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι προοδευτική, προκειμένου να προχωρήσει η χώρα.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Φάμελλος ανέφερε ότι δεν ήταν ορθό να υπάρχει ανακοίνωση για έλλειψη απαρτίας ενώ κάποιοι από τα μέλη ήταν παρόντα αλλά δεν υπέγραφαν. Αυτή τη στάση θα ήθελε να την υπερβεί το κόμμα.

Πηγή: naftemporiki.gr