Η Υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Ανάβει τη Φωτιά στη Σκοπιά της Πολιτικής Αντιπαράθεσης

Ενδέχεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Φαραντούρης, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές του αμέσως μετά την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη, συλλέγει ήδη υπογραφές και έχει προσεγγίσει άτομα για να στελεχώσει το γραφείο του.

Ο Φαραντούρης είχε καλή παρουσία στις ευρωεκλογές, εξασφαλίζοντας 140.000 ψήφους, ενώ συμμετείχε και στις βουλευτικές εκλογές στην Κεφαλονιά, όπου συγκέντρωσε το 30%. Το όνομά του είχε ακουστεί και πέρυσι, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο υπηρέτησε ως σύμβουλος. Ο ίδιος δηλώνει ότι επιθυμεί να «βγει μπροστά» για να προσδώσει πολιτική σοβαρότητα στη διαδικασία εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικοινωνιακό ύφος και προσέγγιση μετριοπάθειας, επιδιώκει να εκφράσει ένα ευρύτερο κεντροαριστερό κοινό, αποφεύγοντας να περιοριστεί σε συγκεκριμένη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία εκλογής φαίνεται ότι θα αποκτήσει περισσότερες διαστάσεις, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ο Παύλος Πολάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσα στην εβδομάδα.

Επιπλέον, ο Απόστολος Γκλέτσος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ οι ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ακόμα ρευστές. Μετά την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία, φήμες κυκλοφορούν για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου. Σημειώνεται πως υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου για πιθανές εκπλήξεις.

Πηγή: naftemporiki.gr