Καταδίκη του ΚΚΕ για την Ισραηλινή Επίθεση στο Ιράν και η Αύξηση του Κινδύνου Πολέμου

Το ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, τονίζοντας ότι αυτή εντείνει την κλιμάκωση της έντασης και πλησιάζει τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου σε μια περιοχή που βιώνει σοβαρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι λαοί αυτοί είναι οι τελικοί πληγέντες.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υποστηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις σχετικά με το δικαίωμά του στην “αυτοάμυνα”. Είναι συνένοχοι». Παράλληλα, η νέα αυτή επίθεση του Ισραήλ εντάσσεται στην εγκληματική πολιτική του κράτους αυτού, που περιλαμβάνει πράξεις βίας κατά του παλαιστινιακού λαού, καθώς και επιθέσεις σε γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος, η Συρία και η Υεμένη.

Το ΚΚΕ στρέφει τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι έχει εμπλέξει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο πλευρό του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Κλείνοντας, τονίζει την ανάγκη του λαϊκού αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τέτοιους σχεδιασμούς, ζητώντας να σταματήσουν οι σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ και να απομακρυνθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Πηγή: naftemporiki.gr