Καθυστέρηση και ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Με καθυστέρηση 2,5 ωρών, ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι τα μέλη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αν και βρίσκονταν στην αίθουσα, αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους, προκειμένου να μπλοκάρουν τη συνεδρίαση.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, δήλωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά και ανέφερε τις προσπάθειες κάποιων μελών να προκαλέσουν πρόβλημα στην απαρτία. Επίσης, τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο όργανο του κόμματος και οφείλει να αυτοπροστατευτεί από τις περιφρονητικές ενέργειες και τους υπονομευτές. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές διαγραφές ή αποκλεισμούς, απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που ακούει κάτι τέτοιο.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε λόγο για «εκτροπή» και αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που προκαλούν τα μέλη που αρνούνται να παραλάβουν καρτελάκια. Εξέφρασε την ανησυχία της για την διαδικασία και την αδυναμία να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής, πηγές ανέφεραν ότι, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς του Κασσελάκη να σαμποτάρει τη διαδικασία, η συνεδρίαση διεξάγεται κανονικά. Και υιοθέτησαν τη θέση ότι οι ενέργειες αυτές δεν είναι σεβαστές προς την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr