Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν και τους Κινδύνους για Εθνικά Συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι η συνάντηση επιβεβαιώνει την έλλειψη μιας συνεκτικής εθνικής στρατηγικής και την αδιαφανή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί σοβαρή απειλή για τα εθνικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έδειξε για άλλη μια φορά αβουλία απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και στην επιχειρούμενη επιβολή του αναθεωρητικού δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές ανάγκες του Μητσοτάκη, που προβάλλει μια εικόνα “ήρεμων νερών” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η ανακοίνωση επισημαίνει την προκλητική τοποθέτηση του Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Οι συνθήκες αυτές καθιστούν την ανάγκη για σαφείς κόκκινες γραμμές και μια στρατηγική που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας προφανή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικίνδυνη πολιτική των “χλιαρών αντιδράσεων” και να κινηθεί με αποφασιστικότητα, καθορίζοντας ξεκάθαρες αντιστάσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: naftemporiki.gr