Νέα Δράση και Στρατηγική για την Καταπολέμηση του Εγκλήματος στην Δυτική Ελλάδα

Σήμερα στην Πάτρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομίας από τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο υπουργός υπογράμμισε τη δέσμευση της Αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, ανακοινώνοντας τη νέα Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. «Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή στον αγώνα κατά του εγκλήματος», δήλωσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την έγκαιρη και αποτελεσματική δράση κατά των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες παραβιάζουν το κοινωνικό συμβόλαιο, πλήττοντας τη Δημοκρατία και την οικονομία. «Η καθημερινή εγκληματικότητα πρέπει να μειωθεί και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ενδοοικογενειακή βία, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία σώζει καθημερινά πολλές ζωές γυναικών. «Η αύξηση των καταγγελιών είναι περίπου 170%, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες αρχίζουν να μιλούν και να καταγγέλλουν κακοποιήσεις», ανέφερε. Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για αυστηρές ποινές κατά των κακοποιητών.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα γραμμή επικοινωνίας (10201) για την καταγγελία περιστατικών και ότι θα εφαρμοστεί η εφαρμογή “Safe Youth”, που θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με τις αρχές σε κρίσιμες καταστάσεις.

Για την εγκληματικότητα στην περιοχή, ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως οι υπηρεσίες θα γίνουν πιο αποτελεσματικές, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια. Όσον αφορά τις ανησυχίες για την πιθανή αύξηση μεταναστευτικών ροών στην Πάτρα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, διαβεβαίωσε ότι τα σύνορα είναι ασφαλή και επιτηρούνται εντατικά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Αχαΐα και ότι οι διαδικασίες σχετικά με το νέο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας προχωρούν. Συγκεκριμένα, είπε ότι η δημοτική αρχή έχει ζητήσει έργα που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του νέου μεγάρου και την τοπική κυκλοφορία.

Πηγή: naftemporiki.gr