Νέα Κίνηση Εναντίον της Υποψηφιότητας Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι το κόμμα συνεδριάζει «χωρίς απαρτία», καθώς δεν υπάρχει «λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου». Σημείωσε ότι είμαστε μπροστά σε «μια νέα πρόταση μομφής» κατά της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

Η κ. Τζάκρη στράφηκε και εναντίον «συντρόφων» της, όπως ο Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι μετέβαλαν τη στάση τους και άλλαξαν τις ισορροπίες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη».

Επιπλέον, τόνισε πως η λεγόμενη «πλειοψηφία» διαδίδει ότι θα θέσει θέμα «καθαίρεσης» της από τη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επειδή «στηρίζει τον Κασσελάκη». Ανέφερε επίσης ότι η αμφισβήτηση μιας κατατεθειμένης υποψηφιότητας συνιστά μομφή και υπενθύμισε πως το καταστατικό απαιτεί θετική πλειοψηφία 50+1 επί συνόλου μελών για να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, δηλαδή 148 ψήφους.

Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη για τη μετάβαση από τη «γραφειοκρατική διαστροφή» στη συμμετοχική δημοκρατία των μελών. Ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να περάσουν οι τακτικισμοί της νομενκλατούρας στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας για έναν ακηδεμόνευτο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς η παράταξη είναι πολύ μεγάλη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr