Νίκολας Ανδρουλάκης Επαναστατεί και Ανασυγκροτεί το ΠΑΣΟΚ

Αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη με βουλευτές και στελέχη οργάνωσης, από τη Δευτέρα αναμένονται οι στρατηγικές του αποφάσεις για την εσωκομματική ανασύνταξη. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια θετική συγκυρία, καθώς η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έχει φέρει νέες προσδοκίες, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει εσωτερικές προκλήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φάση αποδυνάμωσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προγραμματίζει να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κόμμα τη Δευτέρα και τις ανακοινώσεις για το κοινοβουλευτικό σχήμα την Τρίτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ή έχει ήδη τηλεφωνικές επαφές με προσωπικότητες όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος. Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, ο Ανδρουλάκης καταβάλλει προσπάθειες για ένα σχήμα «σκιώδους κυβέρνησης» που θα παρακολουθεί τα υπουργεία και θα ασκεί πίεση στους υπουργούς.

Στο νέο πολιτικό κέντρο που θα δημιουργηθεί, θα συμμετέχουν οι Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, με συνεδριάσεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Παράλληλα, ο πρωινός καφές με το επικοινωνιακό επιτελείο και τον στρατηγικό σχεδιασμό θα συνεδριάζει καθημερινά, ενώ αναμένονται αλλαγές στη θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η τελευταία δημοσκόπηση της GPO δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει βελτιωμένα ποσοστά και να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση. Οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη σημειώνουν ότι οι επερχόμενες κινήσεις του θα στείλουν το μήνυμα ενός ενωμένου ΠΑΣΟΚ, έτοιμου να αναλάβει έναν ρόλο οιονεί αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη θεωρούν ότι είναι σημαντικό να διατηρούν επαφή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλείται να αξιοποιήσει το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, μια πρόκληση που θα κρίνει την επιτυχία της ηγεσίας του.

Πηγή: naftemporiki.gr