Νικόλας Φαραντούρης Υποβάλλει Υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με Πρόγραμμα Ενότητας και Συνεργασίας

Ο Νικόλας Φαραντούρης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή, συνοδευόμενη από 34 υπογραφές μελών της ΚΕ και το πόθεν έσχες του. Με «αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας», παρουσίασε ένα πρόγραμμα 10 σημείων που περιλαμβάνει θέματα όπως το δημογραφικό, η αγορά εργασίας και οι σύγχρονες προκλήσεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Φαραντούρης υπογράμμισε την ανάγκη επικράτησης της ενότητας και της συλλογικότητας εντός του κόμματος, σημειώνοντας πως «δεν περισσεύει κανείς» και καταδικάζοντας φαινόμενα διχασμού. Δηλώνει ότι η παρουσία του αποσκοπεί στην ενότητα και τη συσπείρωση, ενώ τόνισε ότι τα κόμματα δεν είναι υπηρέτες των προεδρικών προσώπων, αλλά πρέπει να λειτουργούν με αρμονία και συνεργασία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, επισήμανε ότι η αποδοχή αποφάσεων, όπως η μομφή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε υποψηφιότητα. Κάθε οργανωμένο κόμμα έχει τρεις βασικούς πυλώνες: τα μέλη, τα όργανα και την ηγεσία, οι οποίοι πρέπει να εργάζονται αμοιβαία.

Κατέληξε λέγοντας ότι η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδειχθεί ως ο εναλλακτικός κυβερνητικός πόλος της χώρας, εάν η ενότητα και η συνεργασία προεδρεύσουν έναντι των ατομικών συμφερόντων, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος περιθωριοποίησης.

Πηγή: naftemporiki.gr