Σφοδρή επίθεση Παππά κατά Μητσοτάκη για πυρκαγιές και οικονομία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αναφέρθηκε σε ποικιλία θεμάτων, ξεκινώντας από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Κορινθία, για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων και των υποδομών. Διαπίστωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επενδύει στην πρόληψη και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αναφέροντας ότι από τα 3.500 πυροσβεστικά οχήματα, τα 2.000 είναι ηλικίας άνω των 20 και 30 ετών.

Ο κ. Παππάς, επίσης, εστίασε στην ακρίβεια, τονίζοντας πως οι αυξανόμενες τιμές δεν μπορεί να αποδοθούν μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο πόλεμος, καθώς η κυρία Φον Ντερ Λάιεν έχει επισημάνει ότι η επίδρασή του στις τιμές είναι ελάχιστη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας, προτείνοντας μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Νωρίτερα, ο Παππάς είχε εκφράσει την ανάγκη για αξιόπιστη αντιπολίτευση, επισημαίνοντας την σημασία της ενότητας και της συνεργασίας, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή για να ενημερώσει την αντιπολίτευση σχετικά με τα εθνικά θέματα και τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Η στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποχώρησε την ώρα που ο Παππάς μιλούσε από το βήμα της Ολομέλειας, σχολιάστηκε επίσης, με τον Παππά να τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει διαφάνεια σχετικά με τις εξελίξεις.

Ο Παππάς κατήγγειλε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταθεί ως ασπίδα για τα δικαιώματα της κοινωνίας και τα συμφέροντα της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr