Σημαντικά θέματα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο στο μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται αρκετά σημαντικά θέματα προς συζήτηση.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό-Διαρθρωτικό Σχέδιο. Παράλληλα, οι φορολογικές ρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος θα παρουσιαστούν από τον ίδιο υπουργό και τον υφυπουργό, Χρίστο Δήμα.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα αναπτύξει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα αγροτικά δάνεια από τον Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Θα συζητηθούν επίσης οι νομοθετικές προτάσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται επίσης ερανιστικά νομοσχέδια που αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, τα οποία θα παρουσιαστούν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με τα προσχέδια δράσης των υπουργείων για το 2025, καθώς και από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του 2025.

Πηγή: naftemporiki.gr