Σημαντικές Δηλώσεις Μητσοτάκη για τις Σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και στις προκλητικές δηλώσεις της γείτονος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega. Σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει στοιχεία ειλικρίνειας και εντιμότητας, προκειμένου να επιτρέπεται η εκτόνωση πιθανών κρίσεων.

«Αν με ρωτάτε αν η Χάγη είναι κοντά, όχι δεν είναι κοντά. Ποτέ δεν ήταν κοντά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει τη διάθεση να διερευνήσει τις παραμέτρους που αφορούν την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να γίνουν σε περιβάλλον μεγάλων εντάσεων.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι η ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ, η οποία περιλάμβανε την επιθυμία για οριοθέτηση στην ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου, συνιστά μια θετική προσέγγιση. Ωστόσο, επισήμανε ότι οι θέσεις που επανέλαβε για το Κυπριακό είναι απαράδεκτες και δεν γίνονται αποδεκτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Διεθνή Κοινότητα και τον ΟΗΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr