Σημαντική Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια με Προεδρία Τσίπρα στο Βελιγράδι

Στις 10-11 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, συγκεκριμένα στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια. Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα ανοίξει τις εργασίες της Επιτροπής, αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τον σεβασμό των διεθνών συμφωνιών.

Ο κ. Τσίπρας, για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την καταπολέμηση του εθνικισμού, θα τονίσει την ανάγκη συνανάπτυξης στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, καθώς και της νέας πράσινης και ψηφιακής ατζέντας. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στη σημασία του συντονισμού σε ζητήματα ασφάλειας και διπλωματίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξουν και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία εκπροσώπων από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντήσει τον Σέρβο πρωθυπουργό, Μίλος Βούτσεβιτς. Πηγή: naftemporiki.gr