Στρατηγική Συσσώρευσης Δυνάμεων από τη Νέα Δημοκρατία

Υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκουν συναντήσεις εντός και εκτός Βουλής, στοχεύοντας στη βελτίωση των σχέσεων και στην καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρόκειται να ψηφιστούν. Οι συναντήσεις αυτές στοχεύουν στην ανάλυση βασικών θεμάτων και στην απάντηση τυχόν αποριών, με σκοπό να περιοριστούν παράπονα και να ενθαρρυνθούν οι βουλευτές στη προβολή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η πολιτική ατμόσφαιρα έχει γίνει πιο τεταμένη μετά τις ευρωεκλογές, με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Ιούνιο. Σε αυτή τη συνεδρίαση, αρκετοί βουλευτές τόνισαν την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες του κόμματος και εξέφρασαν ανησυχίες για ενημερώσεις που έμεναν αναπάντητες.

Οι συναντήσεις με υπουργούς αναμένεται να συνεχιστούν, με πρόσφατες συζητήσεις που αφορούσαν ζητήματα εργασίας και social policy. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε πρόσφατα επαφές με βουλευτές, ενώ ανάλογες είναι προγραμματισμένες και για το μέλλον, επικεντρώνοντας σε κοινωνικά ζητήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές συναντούν ο ένας τον άλλο και εκτός Βουλής, είτε σε εστιατόρια είτε σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, για να συζητήσουν με πιο άτυπο τρόπο. Μάλιστα, πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας είχε γεύμα με βουλευτές σε ταβέρνα του Παγκρατίου, όπου η συζήτηση φυσικά συμπεριλάμβανε και τρέχοντα θέματα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας, θα ξεκινήσουν περιοδείες μεικτών κλιμακίων υπουργών και βουλευτών, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία του κυβερνητικού έργου. Από το Μαξίμου επικοινωνείται ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης, με στόχο την ψήφο σημαντικών νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του έτους.

Στην αρχή της συζήτησης, τον Ιούνιο, οι βουλευτές είχαν επισημάνει την ανάγκη προσέγγισης κοινού που παραδοσιακά υποστήριζε το κόμμα, ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν σχετικά με κομμάτια που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr