Σύγκρουση και Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με Κεντρικό Πρωταγωνιστή τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιέται μέσω μιας ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί δεν τον αφήνουν να χάσει, αναφερόμενος στη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) που τον αποκλείει από τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας. Στην ανάρτησή του, τονίζει ότι η τελική απόφαση ανήκει στα μέλη του κόμματος, και ακόμα και αν ακυρώσουν την απόφαση της ΚΕ, θα προχωρήσει σε εκλογές για αναβάθμιση της ηγεσίας από τη βάση.

Προειδοποιεί ότι η έννοια της δημοκρατίας δεν μπορεί να αγνοηθεί και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στο κόμμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αλλαγές και ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Ο Κασσελάκης τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και διαβούλευση από τα μέλη και προσκαλεί νέους να αναλάβουν ρόλους στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, η αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζεται με στελέχη της πλειοψηφίας να του επιτίθενται. Κάνουν λόγο για την επιθυμία του Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι η σιωπή από την πλευρά του επιβεβαιώνει τις προθέσεις του. Σε δήλωσή τους, τονίζουν ότι θα παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια του Κασσελάκη και προειδοποιούν για μια πιθανή δημόσια στήριξη προς τη ΝΔ.

Η ένταση αυτή προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του κόμματος, με τα μέλη να βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω των εσωτερικών αναταραχών και των επικρίσεων που δέχεται ο πρώην πρόεδρος. Η πραγματική δοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ικανότητά του να διατηρήσει τη συνοχή του και να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα ενδυναμώσουν την αληθινή δημοκρατία μέσα στους κόλπους του.

Πηγή: naftemporiki.gr