Σύγκρουση και Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την Υποψηφιότητα Κασσελάκη

Το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένο, με αρκετά στελέχη να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι απαιτείται σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ), υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να εκφράσουν τη θέση τους σχετικά με αυτά τα φαινόμενα, τονίζοντας ότι οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισημάνει ότι η Κ.Ε. έχει θέσει ως προϋπόθεση για τις υποψηφιοτήτες τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αποστολή εξωδίκου από τον Κασσελάκη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου τάσσεται υπέρ της διαγραφής του, δηλώνοντας ότι ο Κασσελάκης εντείνει την κρίση και την σύγκρουση μέσα στο κόμμα και προτείνει να συγκληθεί η ΚΕ για να απορρίψει την υποψηφιότητά του, ενώ ζητάει και παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας.

Αντίθετα, η Ολυμπία Τελιγιορίδου υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγραφή του Κασσελάκη, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει διαλυτικές συνέπειες για το κόμμα. Τόνισε την ανάγκη για πολιτικό διάλογο και αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να σταματήσει η τοξικότητα που επικρατεί.

Πηγή: naftemporiki.gr