Συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψηφιότητες των Σ. Φάμελλου, Ν. Φαραντούρη και Παύλου Πολάκη

Τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης και Παύλος Πολάκης, εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με την «επόμενη ημέρα» του κόμματος. Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου, τηρώντας τις διαδικασίες του κόμματος. Επιπλέον, τόνισε ότι το κύριο διακύβευμα είναι αν θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστος στην κοινωνία και αν θα επικρατήσει η ενότητα.

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών και του πόθεν έσχες. Ανέφερε ότι είναι σημαντικό να βρουν όλοι οι υποψήφιοι έναν οργανωμένο δρόμο προς το συνέδριο.

Ο Νικόλας Φαραντούρης είπε ότι κατέθεσε την υποψηφιότητά του με 34 υπογραφές και παρουσίασε ένα πολιτικό πρόγραμμα 10 σημείων. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία, αναφέροντας ότι ένα κόμμα απαιτεί τη συνεργασία όλων των οργάνων του και δεν μπορεί να λειτουργεί βάσει προσωπικών φιλοδοξιών.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για προσβλητικές αναφορές που δεν σχετίζονται με την αριστερή πολιτική κουλτούρα. Ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις πλήττουν την ενότητα του κόμματος.

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υπογράμμισε την ανάγκη οι υποψήφιοι να παρέχουν ελπίδα και προοπτική στον κόσμο, με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις. Επίσης, τόνισε ότι η υποστήριξη όλων των υποψηφίων θα είναι ισότιμη από τον κομματικό μηχανισμό.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τους υποψηφίους να επικεντρωθούν στο πώς θα ενώσουν το κόμμα και να διατηρήσουν ψυχραιμία στη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες δηλώσεις από μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αντιδράσεις, με κάποιους να αποχωρούν από τη συνεδρίαση, λόγω της διαφωνίας τους με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αυτό αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές εντάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα στην παρούσα συγκυρία.

Πηγή: naftemporiki.gr