Το ΠΑΣΟΚ στο Στόχαστρο της Προοδευτικής Αλλαγής με Χάρη Δούκα

Στο πλαίσιο του debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Χάρης Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου ανέφερε τη σημασία της διεκδίκησης ενός ΠΑΣΟΚ δυναμικού και προοδευτικού. Τόνισε ότι η συλλογικότητα είναι απαραίτητη και ότι κάθε μέλος πρέπει να έχει ρόλο και λόγο. «Το ΕΓΩ τελείωσε, το ΕΜΕΙΣ κάνει τη διαφορά», υπογράμμισε, αναφέροντας τα βήματα που έχει κάνει στην Αυτοδιοίκηση για να συμπεριλάβει όλους.

Αναφερόμενος στον ρόλο της αυτοδιοίκησης και την ανάγκη για ενδυνάμωσή της, ο Δούκας καταδίκασε την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, βλέπει τους δημάρχους ως επαίτες, με αποτέλεσμα τη διάβρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μίλησε για την αδυναμία του κράτους να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναδεικνύοντας τις αρνητικές συνέπειες του υπερσυγκεντρωτικού κράτους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του debate, ο Δούκας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βγήκε κερδισμένο από τη διαδικασία αυτή, προσφέροντας έναν ανοιχτό διάλογο που προάγει τη δημοκρατία. Ανέφερε ότι οι πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, τονίζοντας τη φθορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση στον δήμο της Αθήνας, χαρακτήρισε την κατάσταση «10 πληγές του Φαραώ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοιτάζει απαξιωτικά την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε ότι οι δήμοι κινδυνεύουν αν συνεχιστεί αυτή η προσέγγιση.

Όσον αφορά τις ιδεολογικές διαφορές, ο Δούκας πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την κοινωνική στέγη και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβάνοντας την ΔΕΗ και τις δημόσιες μεταφορές. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη σταθερών τιμολογίων στην ενέργεια και στη δημόσια συγκοινωνία, για τη στήριξη όλων των πολιτών.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Δούκας αναφέρθηκε στους 270.000 πολίτες που ψήφισαν για το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ότι η παράταξη πρέπει να επανενωθεί και να τους απευθυνθεί, ενισχύοντας την αίσθηση συμμετοχής και φωνής για όλους. Πηγή: naftemporiki.gr