Βελτίωση των Υπηρεσιών του Μετρό με Στόχο την Καλύτερη Εξυπηρέτηση των Επιβατών

Επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) του μετρό πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ, Θανάση Κοτταρά. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσει την πρόοδο των βελτιωτικών στόχων που είχαν τεθεί πριν από δύο μήνες και αφορούσαν την ποιότητα των υπηρεσιών αστικής μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, γίνεται εκμετάλλευση των διαθέσιμων δεδομένων από τις επικυρώσεις κομίστρου, προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις και ανασχεδιασμός δρομολογίων. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων αναμένονται να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των επιβατών και να αυξήσουν τη συνέπεια στους χρόνους κίνησης των συρμών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, θετικά ήταν τα αποτελέσματα που διαπιστώθηκαν κατά την επίσκεψη: η ακρίβεια αναχώρησης των αεροδρομιακών συρμών βελτιώθηκε κατά 10% και οι χρόνοι κίνησης στη γραμμή 3 μειώθηκαν κατά 4,5% λόγω της αναδιάταξης των δρομολογίων. Οι πρωινές ώρες αιχμής προσφέρουν πλέον μέση χρονοαπόσταση 4′ μεταξύ των συρμών, χάρη στην προσθήκη ενός ακόμα συρμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υφυπουργός ανέφερε: «Τα σημερινά αποτελέσματα αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή μας για τη συνεπή και σταθερή βελτίωση της καθημερινότητας. Όσα προαναγγέλλουμε θα υλοποιούνται με στενή παρακολούθηση της πολιτικής ηγεσίας».

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Οικονόμου, επιβιβάσθηκε στο μετρό από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τον σταθμό “Κορυδαλλός”, όπου είχε τη δυνατότητα να δει τη λειτουργία των νέων ηλεκτρονικών πυλών εισόδου/εξόδου και να συνομιλήσει με επιβάτες και εργαζόμενους.

Πηγή: naftemporiki.gr