Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης επισκέπτεται Κεφαλονιά για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά, το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση των κατοικιών που επλήγησαν από τον σεισμό του 2014. Μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), ο υφυπουργός επισκέφθηκε περιοχές του Ληξουρίου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Κατσίβελη και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Η συνομιλία με τους πολίτες και τους κατοίκους των λαϊκών κατοικιών αποτέλεσε κομβικό μέρος της επίσκεψης, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη αποκατάστασης των «κίτρινων» κατοικιών. Οι συμμετέχοντες της παρουσίασης περιλάμβαναν στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ) καθώς και της ΓΔΑΕΦΚ, οι οποίοι ανέφεραν τη σημασία της συνεργασίας των δικαιούχων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των έργων.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση της χορήγησης επιδότησης ενοικίου έως το 2027, κάτι που θα διευκολύνει τους κατοίκους. Στόχος είναι οι δικαιούχοι να έχουν τη δυνατότητα να μετακομίσουν το συντομότερο δυνατόν στις νέες κατοικίες τους. Η αλληλεπίδραση με τους κατοίκους κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνάντησης συνέβαλε στην πρόοδο αναφορικά με τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και οι συναντήσεις του κ. Τριαντόπουλου με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς και τους δημάρχους Αργοστολίου και Σάμης, ήταν σημαντικές για την ανάλυση της πορείας των έργων αποκατάστασης που προγραμματίζονται. Αυτή η επικοινωνία αποσκοπεί στην καταγραφή και επίλυση τρεχόντων ζητημάτων που αφορούν τις περιοχές και στη βελτίωση της συνεργασίας για το μέλλον.

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε τη δέσμευση του υπουργείου να καταβάλει προσπάθειες ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που έχει προκύψει από την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κατοικιών. Δηλώθηκε ότι η εκπόνηση μελετών και η τήρηση χρόνων για την υλοποίηση τους είναι καθοριστικής σημασίας για την αποκατάσταση των πληγέντων πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr