Επετειακή Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με μια λαμπρή επετειακή εκδήλωση, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, από το 1974 έως το 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Με τίτλο «Ξενιτιά και Προσφυγιά… Ήπειρος – Ιωνία», η εκδήλωση ήταν μια κοινή προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, αφιερωμένη σε κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Μητρόπολης τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble», με την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Βασίλη Κώστα, και ένα πλήθος χορευτών από πολιτιστικά και προσφυγικά σωματεία, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία με χρώματα και ήχους από τη Μικρασία και την Ήπειρο. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού κ. Ζαχαρία Καρούνη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ηθοποιών και μουσικών, ενθουσιάζοντας το κοινό με τις ερμηνείες τους.

Ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, προλόγισε την εκδήλωση, αναφέροντας τη σημασία της και εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναγνώρισε τη συνεργασία του με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ευχαρίστησε τους μουσικούς και τους εθελοντές για την εξαιρετική τους παρουσία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος επαίνεσε την προσπάθεια όλων και τόνισε την αξία της παράδοσης. Παράλληλα, τιμήθηκε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, κληρικοί και ακαδημαϊκοί.

Πηγή: naftemporiki.gr