Η Ανθή Γουρουντή και η Μουσική Στρατηγική του Libro Coro στην Πολιτιστική Σκηνή του Πειραιά

Η Ανθή Γουρουντή, μουσικός και υπεύθυνη Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά, βιώνει την εκπλήρωση του ονείρου της μέσω της συνεργασίας της με το διεθνές συγκρότημα Septicflesh, στο Ηρώδειο. To Libro Coro, το φωνητικό σχήμα που δημιούργησε πριν από περίπου δέκα χρόνια, επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την αναμενόμενη συναυλία με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αποδεικνύοντας τη συνολική του προσφορά στη μουσική σκηνή.

Η εμπειρία της παράστασης ήταν εντυπωσιακή. «Η πρώτη επαφή με τον Χρήστο Αντωνίου των Septicflesh έγινε στα τέλη του 2019», αναφέρει η Γουρουντή. «Το 2020 συμμετέχουμε στην ηχογράφηση του άλμπουμ “Modern Primitive” με το παιδικό τμήμα, και έτσι πορευτήκαμε μέχρι το Ηρώδειο. Δεν απλώς τραγουδάμε τη μουσική τους, την αγαπάμε και την εκτιμούμε», προσθέτει, επισημαίνοντας την καλλιτεχνική αξία της συνεργασίας τους.

Το Libro Coro λειτουργεί ως μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική κολεκτίβα της μουσικής και των παραστατικών τεχνών. Από το 2013 δραστηριοποιείται με δικές του παραγωγές στα διεθνή φεστιβάλ Αθηνών και Πάτρας, καθώς και σε ιδιωτικές παραγωγές.

Η ζωή τους συνεχίζεται μετά τις επιτυχίες που έχουν πετύχει. «Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουμε παραστάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας», δηλώνει η Γουρουντή. «Ταυτόχρονα, συνεργάζομαι με το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας, ανανεώνοντας το παιδικό Libro Coro και διδάσκω παιδιά να τραγουδούν μελοποιημένο Lorca», συμπληρώνει.

Στην ερώτηση ποια είναι εν τέλει η Ανθή Γουρουντή, η ίδια απαντά: «Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά, σπούδασα μουσική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αγαπώ τα μπαρόκ, το ροκ και το metal, και η ψυχή μου ανταγωνίζεται με τα σμυρνέικα, τα θρακιώτικα και τα παλιά λαϊκά. Πιστεύω πως ο πολιτισμός είναι τροφή και συνεπώς, μια πολιτική πράξη».

Η Ανθή Γουρουντή και το Libro Coro υπογραμμίζουν τη σημασία της καλλιτεχνικής έκφρασης και τη συνεισφορά τους στο μουσικό τοπίο της χώρας, με στόχο την εξέλιξη και την εμπλουτισμένη δημιουργικότητα στην εγχώρια σκηνή.

Πηγή: naftemporiki.gr