Η Επιστροφή της Βραβευμένης Παράστασης Goodbye Lindita στο Εθνικό Θέατρο

Η παράσταση «Goodbye, Lindita», που έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία, επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ για περιορισμένες εμφανίσεις, ενώ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Ο Μάριο Μπανούσι, νεαρός σκηνοθέτης με μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα, αντλεί έμπνευση από τα προσωπικά του βιώματα αλλά και από τις παραδοσιακές ταφικές τελετές των Βαλκανίων, δημιουργώντας ένα θεατρικό έργο που εστιάζει στην απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Η αναπαράσταση της απώλειας είναι κεντρικό θέμα της παράστασης, η οποία εξερευνά τη σιωπή και τη μοναξιά που συνοδεύει μια οικογένεια στο πένθος τους. Μέσα από βιώματα και συναισθηματικές καταθέσεις, ο θεατής γίνεται μάρτυρας ενός εσωτερικού ταξιδιού, αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια και την συνέχιση της ζωής.

Η παράσταση έχει λάβει θερμές κριτικές για την καινοτόμο προσέγγισή της, που απορρίπτει τη χρήση κειμένου και προκαλεί την εμφάνιση συναισθημάτων και σκέψεων στους θεατές. Ο Μπανούσι, σε συνεργασία με ταλαντούχους καλλιτέχνες, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό ποίημα, προσφέροντας μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Βελιγραδίου, της Δρέσδης και του Άμστερνταμ. Στην Αθήνα, οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται Τετάρτη έως Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται ανάλογα με τη ζώνη.

Η μουσική του Εμμανουήλ Ροβίθη και οι μινιμαλιστικές ερμηνείες των ηθοποιών συνδράμουν στη δημιουργία της ατμόσφαιρας, ενισχύując το πολύπλοκο συναισθηματικό τοπίο που διαμορφώνεται στη σκηνή, αποτυπώνοντας την ψυχική κατάσταση όσων μένουν πίσω.

Πηγή: naftemporiki.gr