Η Επιτυχία του Πουπουλενίου και οι Αντιφάσεις της Ανθρώπινης Υπόστασης

Η παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα. Το έργο, που έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, συνδυάζει στοιχεία αστυνομικού θρίλερ και μαύρης κωμωδίας, με έντονη πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή έως το τέλος.

Ο ΜακΝτόνα εξερευνά τη ζωή ενός συγγραφέα ο οποίος ζει σε ένα αυταρχικό κράτος και ανακρίνεται για το περιεχόμενο των διηγημάτων του, τα οποία μοιάζουν με σειρά από ανεξιχνίαστες παιδοκτονίες στην πόλη. Η φαντασία και η πραγματικότητα μπερδεύονται σε ένα σύμπαν όπου όλα είναι δυνατά.

Στην παράσταση συμμετέχουν, αλφαβητικά, οι ηθοποιοί Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας και Αλέκος Συσσοβίτης, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του: «Στον “Πουπουλένιο”, ο συγγραφέας καταπιάνεται με μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, όπου οι χαρακτήρες αναδεικνύονται ως θύτες και θύματα σε ένα σκοτεινό κοινωνικό περιβάλλον».

Ο Συσσοβίτης, που υποδύεται τον Τουπόλσκι, έναν κυνικό εκπρόσωπο της εξουσίας, σχολίασε πως ο χαρακτήρας του έχει επηρεαστεί από μια δύσκολη παιδική ηλικία και δείχνει διαφορετικά πρόσωπα, συνδυάζοντας τον κυνισμό με την επαγγελματική του καθήκον. Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης, όπως λέει, αναδεικνύει αυτή τη διπλή φύση του χαρακτήρα με χιούμορ και ευφυΐα.

Τα θέματα που θίγει το έργο, όπως η βία και η παιδική κακοποίηση, παραμένουν διαχρονικά και συνδέονται με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Ο Συσσοβίτης επισημαίνει ότι αυτά τα ζητήματα εξελίσσονται συνεχώς και ασκούν επιρροή στις ζωές μας. «Το παντοτινό παιχνίδι του ισχυρού με τον ανίσχυρο και η αναζήτηση της αλήθειας είναι στοιχεία που θα μας απασχολούν πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από το θέατρο, ο ηθοποιός συμμετέχει και στην τηλεόραση, όπου υποδύεται έναν δικηγόρο στην επιτυχημένη σειρά «Ο Γιατρός». Όπως ανέφερε, ο ρόλος του είναι αυτός του αντιπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου που προάγει τα συμφέροντα του κεφαλαίου εις βάρος του ιατρικού δυναμικού.

«Η μαγεία του θεάτρου επιτρέπει στο κοινό να ενταχθεί στην παράσταση και να αποκομίσει γνώση για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ανάμεσα στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αλλά η δημιουργική συνεργασία είναι αυτή που τον εμπνέει.

Πηγή: naftemporiki.gr