Η γιορτή της 50χρονης συνεργασίας Ελλάδας και Royal Academy of Dance

Η 50χρονη συνεργασία της Ελλάδας με τη Royal Academy of Dance (RAD) αναδεικνύεται μέσα από ένα πλούσιο τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση που θα φωτίσει τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των ελληνικών σχολών μπαλέτου, οι οποίες εισήγαγαν εκατοντάδες παιδιά στον κόσμο του χορού. Τη σχεδίαση της έκθεσης έχουν αναλάβει οι Παρασκευή Γερολυμάτου και Ανδρέας Γεωργιάδης από τη Μικρή Άρκτο, και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, οι Διευθυντές της RAD από το Λονδίνο θα ενημερώσουν τους καθηγητές και τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές για τα σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και τις δυνατότητες Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Σπουδών. Επιπλέον, στις 19 Οκτωβρίου θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε audition για την αποδοχή τους στο πρόγραμμα ΒΑ (Hons) Ballet Education, που συνήθως διεξάγεται στο Λονδίνο.

Η Μάγια Σοφού, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, έχει επενδύσει σε αυτήν τη συνεργασία, εφαρμόζοντας το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαλέτου της RAD στη σχολή της, καθιστώντας το γνωστό στην Ελλάδα. Για την προσφορά της στην τέχνη του χορού, η RAD θα τη βραβεύσει με την ανακήρυξή της σε “Fellow of the Royal Academy of Dance,” τη υψηλότερη διάκριση για καθηγητές χορού.

Η σπουδαία αυτή συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εκπαίδευση της χορευτικής τέχνης στη χώρα μας και συνεχίζει να εμπνέει και να διαμορφώνει τις επόμενες γενιές χορευτών. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επίσης διαλέξεις και πρακτικά μαθήματα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο του χορού.

Πηγή: naftemporiki.gr