Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Στο Διεθνές Διαγωνισμό Webtoon στην Κορέα

Η Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού, πραγματοποιήσε πρόσφατα επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κορέας, όπου συμμετείχε σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναντήσεις. Με αφορμή την απονομή βραβείων του πρώτου Διεθνούς Διαγωνισμού Webtoon – 2024 World Webtoon Awards, που διεξήχθη από το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Κορέας, απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τον νικητή Οδυσσέα Θεοδωράτο για την απονομή του πρώτου βραβείου για το έργο του “Tomahawk Angel 2”.

Επιπλέον, η Υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI), ενός από τα κορυφαία τεχνολογικά ινστιτούτα στον κόσμο. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την προώθηση συνεργασιών σε τομείς σχετικούς με τις τεχνολογίες metaverse, προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή πολιτιστικών και τουριστικών χώρων.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών της, η Λίνα Μενδώνη πέρασε από το Παλάτι Geoksugung, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αξιολόγησε τη σχέση του με το παλιό βασιλικό κτήμα στο Τατόι και εξέφρασε την εκτίμησή της για την αρχιτεκτονική του, η οποία έχει επιρροές από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.

Κατά την επίσκεψή της, συμμετείχε επίσης σε μια συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορέας και υπέρτιμο Έξαρχο Ιαπωνίας, κ.κ. Αμβρόσιο, στο Πανεπιστήμιο Hankuk, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα θέματα της Μητρόπολης.

Στην ολοκλήρωση της επίσκεψής της, η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη (DMZ) της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου ενημερώθηκε για την ιστορική σημασία της περιοχής. Σημαντική ήταν η παρουσία της Ελληνικής σημαίας, που θυμίζει τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στον κορεατικό πόλεμο.

Πηγή: naftemporiki.gr