Κατηγορίες για θάνατο του Μάθιου Πέρι και η παραδοχή ενοχής του δρ Μαρκ Τσάβεζ

Ο δρ. Μαρκ Τσάβεζ, ένας από τους γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στον ηθοποιό σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες. Είναι το τρίτο πρόσωπο που παραδέχεται την ενοχή του μετά την θανατηφόρα υπερβολική δόση του αναισθητικού στον Πέρι το προηγούμενο έτος.

Ο Τσάβεζ ομολόγησε ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη μέσω πλαστής συνταγής από την πρώην κλινική του και από εταιρεία διανομής. Ο δικηγόρος του, Μάθιου Μπίνινγκερ, δήλωσε ότι ο Τσάβεζ είναι «απίστευτα μετανιωμένος» και προσπαθεί να αποκαταστήσει το λάθος του. Η συμφωνία του περιλαμβάνει την παράδοση του διαβατηρίου του και την απόσυρση της άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Οι εισαγγελείς απέδωσαν ελαφρύτερες κατηγορίες στον Τσάβεζ και σε άλλους δύο γιατρούς, επιδιώκοντας συνεργασία τους στην έρευνα κατά δύο ατόμων που θεωρούν πιο υπεύθυνα για τον θάνατο του Πέρι. Αυτοί περιλαμβάνουν τον άλλο γιατρό, δρ. Σαλβαντόρ Πλασένσια, και την Τζασβίν Σάνγκα, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης». Η δίκη τους αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Ο Πέρι βρέθηκε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών, με την κεταμίνη να κατατάσσεται ως η κύρια αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Η είδηση προκάλεσε σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγώντας τις αρχές του Λος Άντζελες να ανοίξουν έρευνα για τον θάνατό του.

Ο Τσάβεζ είναι υπό εγγύηση μέχρι την ημερομηνία της δίκης του στις 2 Απριλίου. Αν και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δέκα ετών, ενδέχεται να λάβει μικρότερη ποινή λόγω της συνεργασίας του με τους εισαγγελείς.

Πηγή: naftemporiki.gr