Μάρτιν Σκορσέζε και το νέο ντοκιμαντέρ για ναυάγια στη Σικελία

Ένα νέο εγχείρημα του Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τις καθυστερήσεις δύο άλλων παραγωγών του, όπως είναι το βιβλικό έπος «The Life of Jesus» και η βιογραφία του Φρανκ Σινάτρα. Το άτιτλο μέχρι στιγμής ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη θα εστιάζει στην ιστορία αρχαίων ναυαγίων που ανακαλύφθηκαν στη Σικελία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο θρυλικός σκηνοθέτης έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα σε περιοχές που σχετίζονται με την καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του. Το ντοκιμαντέρ θα χρησιμοποιήσει σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, όπως η ανάλυση DNA, για να εξετάσει αντικείμενα που έχουν ανακτηθεί από αρχαία ναυάγια, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με τα πλοία και το φορτίο τους, αλλά και ιστορίες των ναυτικών που τα επάνδρωναν.

Ο Σκορσέζε προγραμματίζει, επίσης, να παραλάβει βραβείο από το Ιταλικό Μουσείο Κινηματογράφου στο Τορίνο στις 7 και 8 Οκτωβρίου, όπου θα τιμηθεί για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Στην εκδήλωση φημολογείται ότι θα είναι παρών ο Γουίλεμ Νταφόε και θα παραλάβει το βραβείο από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πηγή: naftemporiki.gr