Πέθανε ο Τζον Άστον γνωστός από τον μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς

Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Άστον στα 76 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του μέσω του TMZ. Ο Άστον απεβίωσε την Πέμπτη στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο, έπειτα από μία μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1948 στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, ο Τζον Άστον ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Ντεφάνς και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, απ’ όπου και αποφοίτησε με πτυχίο στις Θεατρικές Τέχνες. Η καριέρα του στον τομέα του θεάματος άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, συμμετέχοντας σε πολλές αστυνομικές σειρές όπως οι «Κότζακ» και «Κολόμπο».

Ο Άστον έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 παραγωγές κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου. Μεταξύ των πρώτων ταινιών του περιλαμβάνονται οι «An Eye for an Eye» (1973), «So Evil, My Sister» (1974) και «Breaking Away» (1979). Η ταινία που τον καθόρισε όμως ήταν «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς» το 1984, όπου συνεργάστηκε με τον Έντι Μέρφι. Ο Άστον πρωταγωνίστησε σε τρεις από τις τέσσερις ταινίες της σειράς.

Η τελευταία του εμφάνιση στην σειρά αυτή, η οποία κυκλοφόρησε φέτος στο Netflix, είχε τον ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας. Επιπλέον, είχε συμμετοχή στο θρίλερ του 2007 «Gone Baby Gone», που σκηνοθέτησε ο Μπεν Άφλεκ.

Πηγή: naftemporiki.gr