Ρεκόρ πωλήσεων για τη συλλογή κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσι στο Παρίσι

Η δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 10 Οκτωβρίου απέφερε στην τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσι τη συλλογή κοσμημάτων της, η οποία κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ με συνολικές πωλήσεις ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς που επέλεξε η ίδια.

Η συλλογή περιλαμβάνει αρκετά εντυπωσιακά κομμάτια, όπως ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι Van Cleef και Arpels από τη δεκαετία του 1960, το οποίο της προσέφερε ο Σερ Έλτον Τζον και πωλήθηκε για 48.000 ευρώ, τριπλάσιο από την αρχική του εκτίμηση. Επίσης, ένα περιδέραιο από σμαράγδια και διαμάντια, που είχε αγοράσει για να τιμήσει την πρώτη της παράσταση μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, πωλήθηκε για 174.000 ευρώ, διπλάσιο από την αρχική εκτίμηση.

Η Μπάσι, που έχει συνηθίσει να συνδέει τα κοσμήματα με προσωπικές αναμνήσεις, δήλωσε: «Ερωτεύτηκα τα κοσμήματα όταν ανακάλυψα για πρώτη φορά τα φυσικά μαργαριτάρια και αγόρασα την πρώτη μου σειρά από μαργαριτάρια – το πρώτο κόσμημα που είχα αγοράσει ποτέ». Αργότερα επεσήμανε ότι έχει αναπτύξει μία διαρκή αγάπη για τα διαμάντια, η οποία εκδηλώθηκε και στην πρότασή της να ερμηνεύσει το κομμάτι “Diamonds Are Forever”.

Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής, μια βίντατζ διαμαντένια καρφίτσα του 1905, πωλήθηκε για 162.000 ευρώ, σχεδόν πέντε φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση των 26.000 έως 35.000 ευρώ.

Η Σίρλεϊ Μπάσι, γνωστή για την ερμηνεία της στο τραγούδι από την ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1971, ανέφερε την σύνδεση που είχε με τα κοσμήματα: «Το να συλλέγω κοσμήματα για μένα είναι σαν να μαζεύω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές».

Πηγή: naftemporiki.gr